cars-out | Primeri dobre prakse
1739
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1739,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Primeri dobre prakse

ZERMATT (Švica)

Terminal-19_2_referenceZermatt je območje brez avtomobilov. Dostop z zasebnim prevozom je dovoljen le do kraja Täsch. Od Täscha do Zermatta se lahko odpeljete z vlakom ali s taksi kombjem. Kraj Täsch je oddaljen 5 km od kraja Zermatt. Pot iz Täsch Zermatt je zaprta za javni promet. Matterhorn Terminal v Täschu ima 2.100 pokritih parkirnih mest. Poleg tega, obstaja več kot 1000 parkirnih mest, ki jih ponujano podjetja ki organizirajo prevoze z kobiji ali mini busi.

 

Največ obiskovalcev se odloči za prevoz z vlakom ki vozi vsakih 20 minut do kraja Zermatt.  Čas potovanja z vlakom do Zermatta je 12 minut.


Vir: Spletna stran

TRIGLAVSKI NARODNI PARK

avtobusTriglavski narodni park je letos spomladi začel s projektom Parkiraj in doživi naravo!, s katerim želi na območju parka celovito uvesti okolju prijazno mobilnost. Načrtujejo novo infrastrukturo in opremo, s katero bo mobilnost prijetnejša za vse. Projekt, ki ga TNP izvaja s še šestimi partnerskimi organizacijami z Gorenjske in iz Posočja, se daljše imenuje »Celovito uvajanje okolju prijazne mobilnosti v Triglavskem narodnem parku za ohranjanje in pravo doživljanje narave «. Kot na svoji spletni strani poroča Planinska zveza Slovenije, bo potekal do aprila 2016, osredotočen pa je predvsem na območje Bohinjskega jezera in planin pod Krnom.

Tam veliko število avtomobilov v poletni sezoni ogroža naravo in življenje domačinov, zato se je TNP s partnerji z namenom ureditve tega problema lani prijavil na evropski razpis. S sredstvi bodo šest parkirišč v bližini Bohinjskega jezera nadgradili z novimi parkomati in zapornicama, kar bo omogočilo uporabo Sistema inteligentnega prometa za usmerjanje avtomobilskega prometa in parkiranja ter informiranje glede obiskovanja oziroma doživljanja območja z mehko mobilnostjo.

 

Tudi nove možnosti izposoje koles

Eno od izhodišč mehke mobilnosti bosta tudi novi točki z opremo za izposojo koles ter s 14 kolesi, ki bodo namenjena obiskovanju in doživljanju narave Bohinjskega jezera. V prostorih Informacijskega središča TNP v Stari Fužini bodo vzpostavili tudi info točko o pomenu mehke mobilnosti za ohranjanje narave na bohinjskem območju.

Kombiniranje prevozov z novimi turističnimi paketi

Za planince in pohodnike bo še posebej zanimivo novo urejeno parkirišče pod planino Kuhinja, kjer bo prostora za 60 avtomobilov. Vsem pa so namenjeni novi turistični paketi, ki jih bo testno mogoče preizkusiti že to poletje. Gre za kombiniranje novih ali že obstoječih sistemov javnega prevoza, kot so na primer Bohinjska železnica, avtovlak in avtobus. Del teh paketov bodo tudi štirje nadgrajeni programi obiskovanja in interpretacije narave prek mehke mobilnosti, namenjeni še bolj prijetnemu doživetju narave.

Vir: Spletna stran

DENALI PARK (Severna Amerika)

vmp-coverDenali  je Nacionalni park, ki se nahaja v notranji Aljaski, s središčem Denali, ki hkrati predstavlja najvišjo goro v Severni Ameriki. Park obsega več kot 6 milijonov hektarjev, ki ga vsako leto  obišče preko 400.000 ljudi. Skozi park vodi samo ena glavna pot. Obisk vsako leto vztrajno narašča in se naglo približuje kapacitetni meji 10,512 vozil. To mejo je upravljavec parka določil v upravljalskem načrtu že leta 1986. Ker je zgornja meja dovoljenih vozil jasno določena in merljiva je potrebno, da se številčnost omeji z namenom zaščititi naravne vire in hkrati s tem obiskovalcem zagotoviti kvalitetno obiskovanje parka. Za ta nemen ponujajo zanimive izlete, za katere se lahko obiskovalci odločijo.

 

Vrste avtobusnih izletov

Obiskovalci pustijo vozilo na vhodu parka. Lahko se odločite ogledati park z večjim ali manjšim avtobusom   Na vhodu v park vstopite na avtobus , ki vas odpelje do centrov za obiskovalce in različnih delov parka.

 

Odločite se lahko za različne načine doživljanja narave brez lastnega avtomobila.

 

Vrsta izleta Želim se sprehajat ali kampirati Želim zvedeti več o parku Hoćem povečati možnost opaziti čimveč prostiživečih živali Čas izleta
Izlet kulturne dediščiine Ne Da Ne; lahko opazite kakšno prostiživečo žival ampak je možnost manjša kot na drugih izletih 4.5 ure
Izlet divje tundre Ne Da Da 8 ur
Izlet »Kantishna« doživetje Ne Da Da 12 hours
Večji avtobus Da, obiskovalci se lahko udeležijo enodnevne ture Ne, voznik ni dolžan predstavljati parka Da 6 to 12 ur
Manjši avtobus Da, osebe ki so namenjene kampirati. Ne Ne Po dogovoru

Vir: Spletna stran

 PARK JASMUND (Nemčija)

park nemObiskovalno središče Narodnega parka Jasmund sprejme več kot 300.000 obiskovalcev letno. Nahaja se v neposredni bližini pečine “Königsstuhl”

Center Nacionalnega parka lahko obiščete le z avtobusom, kolesom ali peš. Tri kilometre dolga dovozna cesta je zaprta za avtomobile. Center za obiskovalce je začel zgodaj iskati različne možnosti kako obiskati park na trajnostni način. Če se pripeljete z vlakom prejmete 20% popust na vstopnico v info center. Avtobusi kar 80% uporabljajo gorivo biodizel. Kljub temu mnogi obiskovalci še vedno potujejo z avtomobilomna do “Königsstuhla” ampak morajo plačati kar tri storitve brez popustov,  parkirnino na meji parka, prevoz z avtobusom in vstop v informacijski center.

Vir. Spletna stran

MüRITZ NATIONAL PARK (Nemčija)

koloNacionalni park Müritz se nahaja v neposredni bližini Mecklenburg, ustanovljen leta 1990. V septembru 1996 so pričeli upravljavci  testirati ali v parku obstaja povpraševanje po kombiniranemu načinu prevoza z avtobusi, čolni in kolesi. S tem se je za obiskovalce odprla nova možnost kako obiskovati park na trajnosten način in na drugi strani omogočila gospodarsko priložnost za lokalna podjetja. Uprava parka je uradno pričela izvajati  projekt v letu 1997. Ponudba kombiniranih prevozov traja  od maja do oktobra. Najpomembnejši ukrepi so: vzpostavitev privlačne poti z združevanjem prevoza z avtobusom, ladjo ter zagotavlje brezplačnega najema kolesa. Med prevozi spremlja obiskovalce parkovno osebje in jim nudi različne koristne informacije (urniki voženj, o info centrih, izletih, o parku…).

 Vir: Spletna stran

POT VETTI (Norveška)

vetiPot Vetti v dolini Utladalen imenovana «Folkevegen» je bila zgrajena v 70ih letih prejšnjega stoletja na pobudo lokalne skupnosti, ki se financira predvsem iz lokalnih virov ravni in preko veliko prostovoljnega dela. Ideja je bila, da bi se uredil cestni dostop za ljudi, ki živijo na kmetijah v Utladalen in da bi se z ureditvijo poti omogočil dostop do tega območja za namene rekreacije lokalne skupnosti. Samo za prebivalce območja Utladalen je bila dovoljena uporaba motoriziranega prevoza na tej poti. Na začetku poti je bila postavljena zapornica, preko katere so lahko dostopali le lokalni prebivalci.

Danes ni več nikogar, ki bi imel stalno bivališče ob poti, vendar obstaja nekaj podjetij s turistično ponudbo na tej poti, hkrati pa se na tem območju usmerjeno gospodari s ciljem ohranitve kulturne krajine. Lokalna skupnost še vedno uporablja cesto za rekreacijo, hkrati pa dolino vsako poletje obiščejo številni turisti. Območje urejajo strogi predpisi o uporabi motornih vozil, a se kljub temu pojavljajo pritiski. Organi parka bodo morali prevetriti zakonodajo iz 70ih let zaradi sprememb, ki so se zgodile v vmesnem času. Ena od večjih sprememb je ta, da ni prebivalcev s stalnim bivališčem v dolini, lastniki zemljišč in nepremičnin v dolini danes te nepremičnine uporabljajo za namene počitka, rekreacije itd. Osveščanje lahko pomaga pri teh konfliktih.

Drugi, vse pogostejši konflikt pa se pojavlja med sprehajalci/pohodniki in kolesarji. Kolesarstvo je v porastu, kolesarji so vse hitrejši in pohodniki se čutijo ogrožene s strani kolesarjev.  Tudi ta konflikt se lahko reši z dodatnim informiranjem in osveščanjem.

Foto: Spletna stran

GJENDE – PREVOZ Z TURISTIČNIMI LADJICAMI  (Norveška)

jezeroGjende je med večjimi jezeri  v Narodnem parku Jotunheimen. Najbolj znana pohodniška pot, Besseggen poteka po grebenu nad jezerom. Večina ljudi prehodi pot v eno smer in se s turistično ladjico vrača v drugo smer. To pot je bil proglašena kot ena izmed 20 najlepših pohodniških poti na svetu (National Geographic, 2014).

Prevozi z ladjo so se je pričeli  pred več kot 100 leti, veliko pred ustanovitvijo narodnega parka. Meja parka poteka ob pomolu za ladje, tako da se večina transporta vrši znotraj a parka. Obstajajo predpisi o število čolnov, številu transferjev in najvišji dovoljeni hitrosti na jezeru.

Eden od izzivov na tem območju je vedno večje število obiskovalcev. Pot je zelo pomembno za NP Jotunheimen in želijo si še več obiskovalcev. Obstoječa pot omogoča, da so lahko druga področja brez dostopa in infrastrukture. Nadaljnji razvoj ladijskega prevozništva je torej v interesu parka. Nove tehnologije so okolju prijazne in varčnejše.  V prihodnosti bo pa pomembna tudi uporaba alternativnih energentov in zmanjšanje hrupa. Med ladijskim podjetjem in organi NP Jotunheimen je vzpostavljena dobra komunikacija. Hkrati pa imata oba akterja tudi skupni interes.

CESTA SNØHEIM – HJERKINN (Norveška)

busNarodni Park Dovrefjell-Sunndalsfella je bil ustanovljen leta 1974. Znotraj parka se nahaja koča Snøheim. Dostopna pot do Snøheima je bila del vojaškega območja.  Vojaško območje je bilo vmes ukinjeno, tako da je sedaj območje na voljo obiskovalcem. Od koče Snøheim tourist je najbolj popularen dostop do ene najbolj znanih norveških vrhov, Snøhetta.

Cesta je dolga 14 km, asfaltirana je bila v 50-ih letih prejšnjega stoletja. Zaradi vojaških aktivnosti cesta ni bila javna. Zdaj se pojavlja vprašanje ali to cesto odpreti za vse in s tem omogočiti več pohodnikom dostop do koče Snøhetta ali preprečevati še nadalje motnje in omogočiti divjadi prosto gibanje. To območje je namreč življenjski prostor ene največjih čred severnega jelena na Norveškem. Te živali se gibljejo na prostranih območjih in se sezonsko selijo med različnimi habitati in so zelo občutljive na motnje. Raziskave kažejo, da je že približno 15 pohodnikov, ki prečkajo določeno pot dovolj, da se te živali izognejo prečkanju teh poti.

Cesta do Snøheima je zaenkrat zaprta za javni promet. Na voljo je skupinski prevoz z avtobusom (shuttle) za tiste, ki jim je pot za pešačenje ali kolesarjenje predolga. Ta rešitev se je izkazala kot uspešna. Hkrati se ohranja populacija severnega jelena in omogočen je dostop do vrha Snøhetta

POT GLITTERHEIM

parkirisceTo je dostopna pot do koče Glitterheim. Pot je bila zgrajena leta 1969, ko je bila turistična koča prenovljena, a je motoriziran dostop za pohodnike že od samega začetka prepovedan. Ob ustanovtivi NP Jotunheimen leta 1980, je bila zapornica premaknjena na mejo parka, hkrati pa se je uredilo parkirišče za obiskovalce parka.

Do leta 2000 je večina obiskovalcev  območja Glitterheim sem prihajalo iz drugih koć v NP Jotunheimen. V zadnjih letih pa se kaže drugačen trend.  Vse manj obiskovalcev se odloča za večdnevne pohode med kočami, temveč se odločajo za večdnevna bivanja v eni koči. Od tu se potem odpravljajo na enodnevne pohode. Pred približno 10 leti so se lastniki koče  Glitterheim odločili za nakup koles. Kolesa so na voljo obiskovalcem ob parkirišču. Obiskovalec si tu izbere kolo in se z njim odpelje po makadamski poti do koče (pb. 7km). V koči nato plača simbolično ceno za najem kolesa. Ko se vrne na parkirišče, kolo pusti na izhodišču.

Kolesarjenje je priljubljena oblika rekreacije, predvsem za družine. Poleg tega, da je okolju prijazna, ne povzroča motenj za živi svet, kar se dogaja pri pohodništvu. Lastniki koče imajo posebno dovoljenje za prevoz potrebščin do koče, a se dorbo zavedajo, da vsak tak prevoz pomeni motnjo za obiskovalce, zato poskušajo cesto uporabljat v čim manjši meri.


OD ŽELEZNIŠKE POSTAJE CHORIN V NARAVNI REZERVAT BIOSFERE S KOLESOM

1Pilotni projekt »rekonstruiran vlak na postaji Chorin« povezuje vrsto izkušenj in mehke mobilnosti. Oddaljenost od naravnega rezervata Schorfheide-Chorin je približno 40 minut vožnje iz Berlina z vlakom. Od leta 1990 je območje uradno zaščiteno pod  UNESCO. Rezervat letno obišče približno 100.000 obiskovalcev.

Na pričetku so morali obnoviti železni vlak. Ampak še vedno  večina obiskovalcev ostanejo samo en dan in se pripeljejo z avtomobilom, čeprav obstaja redna povezava z vlakom iz Berlina. Že vrsto let je železniška postaja Chorin, potrebna obnove, v smislu da se poleg obnove vlaka in postaje uredi info točko z nastanitvami. Železniška postaja Chorin bi morala biti glavna vhodna točka v Rezervat Biosfere.
Prvi pogovori o projektu so potekali v letu 2005. Projekt se je uresničil saj danes železniška postaja gosti turistične Informacije Chorin, nastanitvene storitve, zgodovinska kmetija in trgovina ter bistro. Skupaj je 12 oseb dobilo zaposlitvi. Poleg navadnih koles imajo štiri kolesa priklopljen voziček za otroka.


KOLESARSKA POT PO NEKDANJI PROGI STARE ŽELEZNIŠKE PROGE

 

POTKolesarjenje je ena od najpomembnejših prostočasnih dejavnosti v pokrajini Zahodna Flandrija.
Skupaj z deželno Westtoer so razvili ponudbo za rekreacijo možnosti kolesarjenja v pokrajini West-Flandriji. Poleg ureditve novih kolesarskih poti, želi Westtoer  investirati v razvoj rekreacijskega omrežja. Pot stare železniške proge poti ob rekah in kanalov  je mogoče razumeti kot
hrbtenica rekreativnega omrežja.

Da bi ustvarili celostno podobo, so opredelili 5 kriterijev za  zadovoljitev razvoja rekreacijskega projekta Greenway.

1. Dostopnost: Stare železniške tirnice so vedno povezovale mesta in vasi na podeželju. (Nova varna povezava od vasi do podeželja).
2. Trajnost: Kolesarji potrebujejo urejene in varne kolesarske steze
3 Prepoznavnost: »Zelene« poti se razširjajo
po vsej deželi in ustvarjajo mrežo več kot 100 km kolesarskih stez.
4. Doživetje: »Zelene« poti so priložnost za kolesarja odkriti drugačen
pokrajinski tipi, pozabljene kulturne dediščine, kraje itd
5.Označevanje: Komunikacija označevanja je zelo pomembna.

Hortikulturni urad naj bi načrtoval izdelavo celostne podobe za staro železniško progo. Izbrana zasnova  temelji na ureditvi vzdolž železniške proge, točke za počivanja, parkiranje kolesa,  prehodi in informacijske table.


Z VLAKOM IN AVTOBUSOM DO KROŠNJE POTI

KROSNJENarodni park v Thuringia (Nemčija) je sedaj enostavno dostopen z javnim prevozom. Narodni park Hainich je bil ustanovljen leta 1997. Področje pokriva velik primaren listnati gozd.  Posebna atrakcija je pot v krošnjah dreves, ki so jo pričeli graditi avgusta 2005. Pot in center za obiskovalce je do sedaj obiskalo milijon ljubiteljev narave.
Množica obiskovalcev je do sedaj obiskovalo predvsem z lastnimi avtomobili, kar je privedlo do preobremenilnega dostopa do ceste, parkirnih mest in daljših čakalnih vrst. Lokalno prebivalstvo je izražalo splošno nezadovoljstvo zaradi prevelikih pritiskov zaradi prometa.

Projekt je »Marketing in odnosi z javnostjo« je bil izveden z namenom povezati deležnike, ki podpirajo okolju prijazno dostopnost do parka.
Poleg oglaševanja uporabe javnih prevozov smo morali optimizirati časovni razpored vlakov in avtobusov.  Izdali so »Okoljsko vozovnico« ki vključuje vozovnico za vlak in avtobus ter vstopnico za pot v krošnjah dreves. Kdor kupi okoljsko vozovnico dobi tudi popust za obisk pot v krošnjah dreves. Za ljubitelje kolesarjenja so nabavili tudi kolesa, ki si jih lahko izposodijo.