cars-out | Izmenjava dobre prakse
1786
post-template-default,single,single-post,postid-1786,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Izmenjava dobre prakse

Jotunheimen narodni park je gostil projektne partnerje iz dveh zavarovanih območij iz Slovenije, ki delajo na projektu o zmanjšanju motornega prometa v zavarovanih območjih, Krajinski park Sečoveljske soline in Krajinski park Strunjan. Goste je zanimalo, kako obravnavajo motorni promet v parku Jotunheimen.

S kolesarjenjem do Glitterheima so pridobili izkušnje o tem, kako trajnostno obiskati eno od najvišjih gor na Norveškem. Obiskali so Utladalen, Sognefjellet, Utladalen, Valdresflye. Ob prečudovitem jezeru Gjendebåten so si ogledali stoletno tradicijo prevoza z ladjo, ki je bila ustanovljena leta 1906.

Zadnji dan je bila zanimiva izkušnja obiskati Glitterheim, ki je zaprta za motorni promet. Gostje iz Slovenije so pustili avtomobile na vhodu v park in s kolesom nadaljevali 7 km dolgo pot do gorske koče. Latnik koče g. Knut je partnerjem obrazložil kako so obiskovalci pozitivno sprejeli takšen način obiskovanja zavarovanega območja.

Obiskali so še Hjerkinn in Caribou center, kjer so gostje spoznali, kako je organiziran prevoz od centra do do koče Snøheim z avtobusom. Obisk se je končal s pohodom do razgledne točkepred vrnitvijo v Oslo.

 

cars out foto izlet Images-Jotunheimen-Galdhøpiggen og Bøverdalen-Cars out-IMG_5724_K