cars-out | Narodni park Jotunheimen
1749
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1749,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Narodni park Jotunheimen

Jotunheimen je gorato območje veliko približno 3.500 km². 29 najvišjih gora na Norveškem so vsi v Jotunheimenu, vključno z najvišjo goro – Galdhøpiggen (2469 m). Jotunheimen se razteza med kraji Oppland in Sogn og Fjordane.
Jotunheimen National Park, je bil ustanovljen leta 1980 in pokriva površino 1151 km². Gorovje Hurrungane je znotraj nacionalnega parka z najbolj navpićnim vrhom v Jotunheimenu. Del parka predstavlja naravni rezervat Utladalen, ki pokriva dolino Utladalen in goro Falketind.
Jotunheimen je zelo priljubljen park pri pohodnikih in plezalcih društva Mountain Touring, ki vzdržuje število planinskih koč na tem območju, ki so vse označene.

Ob jezeru Gjende je priljubljeno gostišče, ki se imenuje Memurubu in predstavlja izhodišče za pohodništvo v gorovje po popularni poti Besseggen, ki poteka po robu goratega območja.V tem področju je organizirana nacionalna turistična pot Sognefjell , ki povezuje pot od Skjoldena na Lomu in do Gola ki poteka skozi področje Valdresflyan.

Lokacija

Jotunheimen je večinoma nedotaknjene območje mogočnih gora in ledenikov v osrednjem delu južne Norveške.

Velikost območja

Jotunheimen National Park: 1.151 km2 Sosednja zavarovano območje je Utladalen Landscape Area - približno 300 km2

Datum ustanovitve

05.12.1980

Naravni pomen

Jotunheimen vključuje najvišje gore na Norveškem. Galdhøpiggen doseže 2469 m nadmorske višine, Veliko alpskih rastlin Približno 75 vrst ptic gnezdivk. Štirje člani družine jelenov - losi, jelen, severnih jelenov in srnjad. Volkovi in risi ter redke Artične lisice.

Kontakt

Nasjonalparkstyret for Jotunheimen og Utladalen Postboks 987 N- 2626 Lillehammer fmoppost@fylkesmannen.no

Spletna stran

Click

Date

July 25, 2015